شهرداری ورامین » سامانه سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) دهیاری های کشور راه اندازی شد سامانه سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) دهیاری های کشور راه اندازی شد – شهرداری ورامین
سامانه سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) دهیاری های کشور راه اندازی شد
۰۱ اسفند ۱۳۹۴
نسخه چاپی
سامانه سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) دهیاری های کشور راه اندازی شد

به گزارش روابط عمومی سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور، هوشنگ خندان دل در این مراسم ضمن تبریک ایام الله دهه فجر گفت : با توجه به وجود حدود ۳۲ هزار دهیاری در ۶۳ هزار آبادی در کشور به منظور بهره‌گیری از فناوری‌های نوین در عرصه برنامه‌ریزی مدیریت روستایی و آمایش بهینه امکانات و خدمات دهیاری ها، ایجاد سامانه اطلاعات جغرافیایی (GIS) دهیاری های کشور از سال گذشته در دستور کار قرار گرفت که امروز شاهد رونمایی از آن هستیم.

وی افزود: هرچند سیستم های مکان پایه سالهاست که در دنیا استفاده می شود و فناوری جدیدی نیست ولی این امکان را برایمان فراهم می کند که زمانی که مختصات جغرافیایی مثل یک دهیاری را داریم بتوانیم اطلاعات کاملی از آن دریافت و آنها را پایش نمائیم.

خندان دل در ادامه گفت: در سرشماری ها اطلاعات کاملی از روستاها دریافت می شود. در دیگر سازمانها نیز اطلاعات خوبی درباره روستاها وجود دارد که می توانیم با اشتراک گذاری این اطلاعات، از تمامی آنها به منظور مدیریت و راهبری مطلوب‌تر دهیاری‌ها استفاده نمائیم.

رئیس سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور ضمن اظهار امیدواری برای گسترش و تکمیل شدن بانک های اطلاعاتی مرتبط با این سامانه گفت: این سامانه می تواند قدرت تحلیل و تصمیم گیری کارشناسان در سطح ملی را بالا ببرد و باعث تغییرات منطقه ای شود.

خندان دل در پایان ضمن تشکر از زحمات معاون، مدیران کل و کارشناسان حوزه معاونت امور دهیاری ها گفت: توصیه می کنم بر روی روشهایی که برنامه ریزی بر اساس GIS را مد نظر قرار می دهد بیشتر کار کنید تا از مدلهای ساده مبتنی بر جمعیت یا توسعه یافتگی و توسعه نیافتگی به سمت روشهای جدیدی نظام تصمیم گیری برویم.

به کمک سیستم‌ اطلاعات جغرافیایی (GIS) دهیاری‌ها، علاوه بر دسترسی صحیح و سریع به داده‌های مورد نیاز در یک حجم وسیع، که شامل بانک اطلاعاتی دهیاری‌های کشور می‌باشد امکان ارائه و به تصویرکشیدن اطلاعات مکانی و موضوعی در قالب نقشه، جدول و نمودار، ویرایش و بهنگام‌سازی داده‌ها و همچنین استفاده از داده‌های موجود در جهت اهداف مختلف و براساس نیازهای گوناگون فراهم خواهدشد.

در حال حاضر و در فاز اول این سامانه به کمک این سیستم، می‌توان از وضعیت موجود دهیاری های کشور از جمله: پراکنش فضایی روستاهای دارای دهیاری، پراکنش فضایی روستاهای فاقد دهیاری، پراکنش فضایی دهیاری‌های درجه بندی‌شده، پراکنش فضایی دهیاری‌ها به تفکیک درجه (۱ تا ۶)، توزیع فضایی پایگاه‌های آتش‌نشانی، توزیع فضایی انواع خودروهای آتش‌نشانی در دهیاری‌های برخوردار، پراکنش فضایی دهیاری‌های پر درآمد ، پراکنش فضایی روستاهای واقع در حوزه نفوذ پایگاه‌های آتش‌نشانی تا شعاع دسترسی ۱۰ کیلومتر و …، به منظور تحلیل فضایی بهره جست و قابلیت‌ها و خلاء های موجود را شناسایی و در مسیر مدیریت مطلوب و بهینه دهیاری‌ها گام‌برداشت.